donderdag 26 april 2012

23-04-2012 HeenreisVanaf nu wat foto's met bijschift

 De camping van deze avond in Hortobagie. Gezellig 1 tentje opgezet om werk te besparen. vanuit de tent werden we wakker gehouden door de nachtegalen, roodbuikvuurpadden en meer gekkigheid.

 Hortobagie zelf. Weinig verharde paden en een weids uitzicht. Een hoop grauwe gorzen zaten er overal te zingen en we hadden een leuke kolonie roodpootvalken gevonden.

 Grauwe gors

Roodpootvalk

Roodpootvalk

In hortobagie wilden we onder andere keizerarend en grote trappen vinden. De grote trappen waren helaas niet gelukt omdat deze (meestal) verder in het (ontoegankelijk) gebied zitten. De keizerarend schijnt er ook niet meer echt makkelijk te zijn en bij de lokale VVV (erg behulpzame mensen) kregen we na wat telefoontjes een plek waar een keizeerarend zou moeten zitten. Van deze soort hopen we nog wel zelf een nest te vinden in Bulgarije, maar we wilden hem toch alvast graag zien. Deze plek was vlak bij de Roemeense grens en redelijk op onze route. Het gebied was nogal uitgestrekt, maar na wat boompjes gecontroleerd te hebben vloog er opeens een exemplaar over ons heen!

 Keizerarend


 Een random plaatje van het landschap in Roemenië, een prachtig land! Het landschap is er prachtig en de steden zijn een grappig gezicht om te zien (zie onderstaande foto)

Roemeense manier om echte lijnen op de weg te zetten, gewoon met een tauwtje en dan met goed geluk een lijntje trekken

1 opmerking:

  1. Gaaf mannen! hier DRUPPELEN de soorten langzaam maar zeker binnen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen