zaterdag 12 mei 2012

24-04-2012 Laatste deel van de reis

Vandaag hadden we het laatste deel van de heenreis. We moesten nog ongeveer 600 kilometer afleggen waar we uiteindelijk 10 uur over gedaan hebben. De reis zelf was prachtig met een mooie omgeving en grappige momenten/dingen van de lokale mensen.

 Deze eco plus uitvoering bestaat er ook in een 2pk uitvoering en word al veel gebruikt.

Terwijl we van het uitzicht genoten tijdens een mooie bergetappe stond er in 1 keer een politieman voor ons op de weg. Meestal is dit geen goed teken en ook deze keer was het mis. Er bleek radarcontrole te zijn geweest toen we de berg op gingen en we hadden 30 kilometer te hard gereden volgens de politie. We waren er lichtelijk verbaasd over omdat we tussen andere Roemeense auto’s reden die even hard reden, maar goed ze hadden een filmpje waar wij op te zien waren. Na wat handen en voeten gebaren bleek de boete 30 euro te bedragen. Als we geen contant geld bij ons hadden (hadden we natuurlijk niet) konden we bij de border police alsnog betalen. Een kleine tegenvaller maar de reis verliep verder wel goed. Goed verlopen houdt in dat de rijkswegen gewoon binnendoor weggetjes zijn waar je 70 km per uur mag en waarbij je zo nu en dan de anti tankvallen moet ontwijken.

Onze wegpiraat

Na wat gehobbel kwamen we uiteindelijk bij de grens Roemenië-Bulgarije, waarna we nog maar 100 kilometer hoefde af te leggen.

DE pont


Na onderweg wat leuke vogels gezien te hebben zagen we ineens op de tomtom een bootje verschijnen. We wisten van tevoren niet dat we met een bootje mee moesten, maar wat voor problemen kan dat nou opleveren? Wel, daar hadden we iets te gemakkelijk over gedacht. We hadden nog steeds geen Roemeens geld we dachten dat we ook hier (zoals op de meeste plekken) wel met euro’s konden betalen. De beste man sprak weer geen woord Engels en bij het zien van euro’s keek hij of hij water zag branden. Dit waardeloze geld hoefde hij niet en hij begon nogal chagrijnig te worden toen hij begreep dat wij geen geld bij ons hadden. Vanuit Nederland hadden we noodrantsoen mee genomen met handige dingen die we hier dan niet meer hoefde te kopen waaronder koffie. Na deze man twee pakken koffie overhandigd te hebben was er niks meer aan de hand en konden we zo de pont op. De beste man bleef vrolijk als een kind op de kant achter al ruikend aan zijn pakken koffie.

 Border police

Zo kwamen we rond 5 uur bij de grens terecht met nog steeds een boete die we moesten betalen. Goed als dat we zijn hadden we bij de grens onze boete laten zien en nadat iedereen bij de grens de boete had gezien konden ze ons verder helpen. We moesten weer terug naar Roemenië om daar bij een politiebureau te betalen. Gelukkig was er ook aan de Bulgaarse kant van de Donau Roemeens grondgebied en hoefden we niet weer met het pontje mee. Bij het “politiebureau” (gewoon woonhuis met bordje Police naast de deur) aangekomen was deze om half 4 gesloten. Na wat rond gelopen te hebben kwam er vanuit de achterdeur iemand naar buiten die ons wel verder kon helpen. Na het hele dorp rond gereden te hebben en mensen gesproken te hebben kwamen ze tot de conclusie dat het toch niet ging lukken, morgen weer een dag.
Terug bij de grens verliep alles verder weer soepel en na wat verbaasde blikken dat we er alweer waren konden we verder. Bij de grens meteen Bulgaars geld gepind, auto vol gegooid en een vignet gekocht en om half 10 lokale tijd waren we bij ons hostel.
Hier spraken we onze stage begeleidster en na een rondleiding langs de telposten waar we aankomende dagen gaan staan konden we eten en lekker naar bed.


 Onze kamer

Uitzicht vanaf ons balkon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten