zaterdag 12 mei 2012

01-05-2012 Trektellen Geshanovo


Na wat onduidelijkheid gisteren waren we (Ruben en Jurrien) vanochtend vroeg vetrokken vanuit Durankulak (langs de zwarte zee.) Jasper bleef in dit plaatsje om hier te trektellen. Vanuit Durankulak reden we via het hotel waar we afgelopen dagen verbleven om een Engels sprekende vogelaar op te pikken. Hij zou ons de locatie van de telpost laten zien en ons kennis laten maken met de huiseigenaar van het huis waar we aankomende tijd zullen verblijven.
De ris verliep goed en onderweg hadden we weer 2 kleine klapeksters, die nu in deze hoek van het land (NO) binnen komen. Bij het huisje aangekomen troffen we een oudere man aan die alleen Bulgaars sprak. Gelukkig kon de Bulgaar als tolk spelen, maar met handen en voeten kom je ook een eind. Na en rondleiding door het huis kwamen we bij de douche aan. Dat is een soort tijdbom, want als je iets niet goed doet kan de ketel ontploffen met alle gevolgen die erbij horen. Nadat dit helemaal duidelijk was moest het goed komen. Het andere kleine probleempje was dat er alleen water is tussen 6 en 8 in de ochtend, ‘s middags tussen 2 en 5 en dan weer na 11 uur in de avond. Om te douchen moet er waterdruk aanwezig zijn om de ketel op te warmen, waarna je kan douchen. Het douchen moet dus zorgvuldig getimed worden. Ook om de wc door te trekken is water nodig, waarvoor er 2 emmers met water naast de wc staan om door te trekken. Verder staan er overal wat waterflessen voor het geval je toch water nodig hebt.
Nu alles helemaal duidelijk was konden we met de trektelling beginnen. Het was al later op de ochtend, wat voorgaande dagen betekende dat de trek alweer aan het afnemen (of onzichtbaar aan het worden) was. Dit bleek ook het geval aan onderstaande aantallen te zien (aantallen zijn van 5 uur tellen)

Trekteltotalen van vandaag: 1 buizerd, 1 roodpootvalk, 1 boomvalk, 3 bijeneters en 2 lepelaars

Kleine klapekster tijdens de rit naar de nieuwe telpost.

 Ralreigers over Durankulak

 Veldrietzanger op zn best in Durankulak

De  douche aankomende tijd

 De tuin

 De keuken

Onze woonkamer aankomende dagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten